Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hájas pogácsa IV.

90 perc
mester
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Az élesztőt elmorzsoljuk, és kevés langyos tejjel, cukorral, kis liszttel felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, hogy levegősebb legyen, és amikor az élesztős tej felfutott, a tejföllel együtt hozzáadjuk. Sózzuk, jól összedolgozzuk, és konyharuhával letakarva, langyos helyen 40 percig pihentetjük. Utána 3 részre osztjuk a tésztát.

Kinyújtjuk, a tetejét megkenjük hájjal. Mindegyik lapot egymásra hajtogatjuk. Felülről, alulról, majd jobb oldalról és bal oldalról hajtjuk egymásra a tésztát.

15 percig pihentetjük, majd még kétszer megismételjük ezt a műveletet. Amikor utoljára kinyújtottuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, a tetejét bevagdossuk, tojássárgával megkenjük, és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

Megvárjuk, amíg langyosra hűl, és frissen kínáljuk. Tea mellé, vendégvárásra a legalkalmasabb sós sütemény.

Megjegyzés

A pogácsába dolgozott háj miatt nagyon laktató, nehéz sütemény. - Heli77

Ezek is érdekelhetnek

Friss