Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hájas, diós kifli

60 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 50 dkg finomliszt
  • 1 csipet só
  • 30 dkg darált háj
  • 3 db tojás sárgája
  • 2,5 dl tejföl
  • A töltelékhez:
  • 2 tojás fehérje
  • 20 dkg dió (darált)
  • 15 dkg porcukor
  • 1 ek citromlé

Elkészítés

  1. A lisztbe keverjük a sót, a hájjat is belemorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojás sárgákat, valamint a tejfölt és összegyúrjuk a tésztánkat.
  2. A tésztát 4 részre vágjuk. Majd 2,5 - 3 mm vastagra nyújtjuk (kör alakúra), és 8 cikkbe vágjuk.
  3. A töltelékhez a tojás fehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, hozzá keverjük a diót, majd citromlével ízesítjük.
  4. A cikkek szélesebb felére rakunk a töltelékből, majd felcsavarjuk kifli formára. Két nagy tepsit sütőpapírral beterítünk, a kifliket rápakoljuk. 180 fokon 20- 25 percig sütjük. Még melegen vaníliás porcukorral meghintjük. 

BAKONYI SERTÉSSZELET IV.

KRÉMES EGYSZERŰEN (INTELLIGENS KRÉMES) 

Megjegyzés

Nagyon finom omlós kifliket sütöttem ma. Nincs vele munka,a végeredmény fenomenális. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss