Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hajápolás a konyhából

Sorozatunkban a konyhában keresünk tápláló, tisztító és vitalizáló alapanyagokat, amelyeknek örül testünk és lelkünk. Nem akarjuk lecserélni a jól bevált szépítő- és ápolószereket, de néha jó a természetes alternatíva…
Hajmosás

Ha elfogyott kedvenc samponunk, a megoldás a tojás. Ne várjuk, hogy habos legyen, az csak a kézimixerrel működik, tisztító hatásában viszont biztosak lehetünk. És fényessé, lággyá varázsolja a hajat.

Hogyan használjuk?

Üssük fel a tojást, villával verjük fel, majd masszírozzuk a benedvesített hajra. A fehérje tisztít, a sárgája táplálja és fényessé teszi a hajat, vagyis tökéletesen kiegészítik egymást. Hozzáadhatunk néhány evőkanál sört is a tojáshoz, ettől lágyabb esése les hajunknak.

Ha nagyon száraz a hajad, akkor a tojáshoz kis olajat is tehetsz. Legjobb az olíva- vagy mandulaolaj.

Ezután langyos-meleg vízzel öblítsük ki a hajat.

Hajpakolás

Hajmosás után jó szolgálatot tehet néhány tápláló alapanyag. Fontos, hogy ne használjunk túlságosan meleg vizet majd az öblítéshez, mert ez egyrészt a tápanyagok hatásfokát csökkentheti, másrészt a faggyúmirigyeket is megzavarja, és zsírosabb lehet a hajunk. Maradjunk a langyos, kézmeleg víznél!

Hogyan használjuk?

Száraz hajra: 1 tojássárgát keverjünk ki 1 kávéskanál olajjal és 1 kávéskanál rummal, dörzsöljük be vele a hajat úgy, hogy a végén simítsuk végig a hajat, vagyis a hajszálak végére is jusson a pakolásból. Hagyjuk 15 percig hatni, majd langyos, de inkább hideg vízzel öblítsük le.

Töredezett, fáradt hajra: 1 dl világos sört keverjünk össze 2 kávéskanál olívaolajjal, dörzsöljük be vele a hajunkat, hagyjuk 5 percig hatni, majd alaposan öblítsük ki langyos vízzel.

Zsíros hajra: 1 tojásfehérjét verjünk fel villával félig habosra, majd adjunk hozzá 1 dl csalánteát. Masszírozzuk a hajba, hagyjuk 10 percig hatni, majd langyos vízzel öblítsük le.

Trükkös öblítések

Az utolsó pillanatban is lágyíthatunk még… Az utolsó utáni öblítés olyan hatású, mint a balzsam…

Hogyan használjuk?

Szőke hajra: főzzük kamillateát, majd amikor langyosra hűlt, ezzel öblítsük át a hajunkat. Lágy és selymes színt és tapintást kap a hajunk.

Vörös és barna hajra: főzzünk feketeteát, és ezzel öblítsük át a hajunkat. Meleg, bársonyos fényt és tapintást kapunk.

Fényes hajért: 2 evőkanál almaecetet vagy 1 citrom kifacsart és leszűrt levét adjuk az öblítővízhez, ettől igazán ragyogó és fényes lesz a hajunk!

Sorozatunkban írtunk az arcápolásról, hamarosan a hajápolás következik!


Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss