Hagyományos uborkasaláta

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • uborka
  • cukor
  • ecet
  • fokhagyma
  • tejföl
  • pirospaprika

Elkészítés

    Elkészítés: Az uborkát megmossuk, és uborkagyalun legyaluljuk.
    Ezután ízlés szerint sózzuk, cukrozzuk és ecettel ízesítjük. A fokhagymát hozzáreszeljük vagy présen átnyomjuk.

    Az egészet hagyjuk minimum fél órát állni, majd tejföllel meglocsoljuk, pirospaprikával megszórjuk.

Megjegyzés

Az uborkát szinte soha nem hámozom, mert a héja alatt van a rengeteg vitamin. A megsóz-kifacsar módszerrel is kidobjuk a sok értékes vitamint. Ami levet ereszt, jóízűen meg lehet inni.

Szerintem a világ legfinomabb uborkasalátája, igazi hungarikum, szépséges színei a magyar zászlót idézik.

Klock Eszter
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Vári Eszter 5 évvel ezelőtt
Én a gyalult uborkára sót és fokhagymagranulátot teszek. Hagyom állni és a keletkezett lét csak leöntöm róla. Teszek rá cukrot és ecetet (ha a cukor duplája az ecetnek, akkor bizti nem rontod el) Kb 1 kígyó uborkához 3 evőkanál cukor és 1,5 evőkanál ecet kell. Próbáljátok ki :)

Hasonló Receptek

Magazin