Részletes receptkereső »
  •  
  • Bonafarm  
  •  
  •  

RECEPT

« vissza

Hagyományos uborkasaláta

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Hagyományos uborkasaláta

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 74
  • Elküldve: 15

Hozzávalók:

Elkészítés:

Az uborkát megmossuk, és uborkagyalun legyaluljuk.
Ezután ízlés szerint sózzuk, cukrozzuk és ecettel ízesítjük. A fokhagymát hozzáreszeljük vagy présen átnyomjuk.

Az egészet hagyjuk minimum fél órát állni, majd tejföllel meglocsoljuk, pirospaprikával megszórjuk.

Megjegyzés:

Az uborkát szinte soha nem hámozom, mert a héja alatt van a rengeteg vitamin. A megsóz-kifacsar módszerrel is kidobjuk a sok értékes vitamint. Ami levet ereszt, jóízűen meg lehet inni.

Szerintem a világ legfinomabb uborkasalátája, igazi hungarikum, szépséges színei a magyar zászlót idézik. :)

A receptet és a fotót Esztiklock küldte. Köszönjük!

esztiklock receptjeiből:
Gesztenyés-mascarponés zsúrtorta
Duplán sült töltött krumpli
Csöre kifli
Gránátalmás joghurttorta
Kacsintgatós gesztenyetekercs
Mustáros-gombás pulykaragu
Gombócos lecsó gerslivel
Vörösboros körte
Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 1 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 1. kata43
    2011. április 21. (csütörtök) 14:16
    Én a gyalult uborkára sót és fokhagymagranulátot teszek. Hagyom állni és a keletkezett lét csak leöntöm róla. Teszek rá cukrot és ecetet (ha a cukor duplája az ecetnek, akkor bizti nem rontod el) Kb 1 kígyó uborkához 3 evőkanál cukor és 1,5 evőkanál ecet kell. Próbáljátok ki :)
Receptválogatás
Libalakoma
Novemberben vétek nem enni libát. Szezonja van, és a Márton-nap is kötelez! Libaleves, ludaskása, pecsenye... Válogass receptjeink közül!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Durván csokis keksz, amiért érdemes elcsábulni Durván csokis keksz, amiért érdemes elcsábulni
Egyszerű tejfölös krumplifőzelék Egyszerű tejfölös krumplifőzelék
Sajtos roló főzött sajtkrémmel Sajtos roló főzött sajtkrémmel
Virslis-sajtos leveles tészta Virslis-sajtos leveles tészta
Borzas málnadzsemes linzer Borzas málnadzsemes linzer
Sertésragu rizibizivel Sertésragu rizibizivel
Bevert pikáns tojásleves Bevert pikáns tojásleves
Cukkinis rakott carbonara Cukkinis rakott carbonara
Burgonyakrémleves baconnel Burgonyakrémleves baconnel
Habkönnyű túrógombóc Habkönnyű túrógombóc
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 1 db
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123158_thai-curry-110.jpg Kókusztejes zöldségcurry thai stílusban

A különféle curryk a dél-ázsiai konyhák nagyszerű fogásai. Hideg időben pedig az ember sokszor vágyik valami fűszeres, melengető,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123165_receptverseny-110.jpg Karácsonyi receptverseny!

Advent és karácsony környéke a legizgalmasabb időszak a konyhában. Tervezgetünk, sütünk, kipróbálunk, tesztelünk, hogy az…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121953_repatorta-110.jpg Répatorta, a szükségből lett kedvenc

A répatortát előbb ismertük a viccekből, minthogy bárki evett volna. A nyolcvanas évek nyuszikás vicce után lassan maga a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/93000/93453_huvelyes_nyito.jpg Csicseriborsó, bab, lencse…

Gyerekkorunkban sokat énekeltünk róluk, és rendszeresen ettünk belőlük az oviban. Felnőttként azonban méltatlanul elfelejtjük…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123132_almas-pite110.jpg Nagymama almás pitéje

– Mamma, olyan jó illatod van! - szaglászott körülöttem a nyolc éves fiam. – Komolyan? Szerintem füstszagom van,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123123_kollegista-konyha-110.jpg Kezdő konyha kollégistáknak

A kollégiumi lét egyik sarkalatos pontja a változatos étkezés megvalósítása. Ennek akadálya nem minden esetben a frissen önállóvá…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123119_bonduelle-110.jpg A gyors és egészséges ételvariációk titka

Veled is előfordult már, hogy szívesen főztél volna valami finomat, de idő hiányában inkább a szendvicsnél maradtál? Ha gyors és…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/111000/111426_csicsoka_110.jpg Csicsóka, a szegények krumplija

Csókapityók? Földialma? Tótrépa? Igen, ezek mind a csicsóka népnyelvi nevei. Méltánytalanul mellőzött, de nagyon finom és hasznos…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept