Keress receptre vagy hozzávalóra

Hagyományos túrógombóc

default user icon

Hozzávalók

  • 50 dkg túró
  • 4 db tojás (L-es)
  • 20 dkg búzadara
  • 4 dkg kristálycukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 2 ek porcukor
  • 2 ek étolaj
  • porcukor a tálaláshoz

Elkészítés

    1. A túrót összekeverjük a tojásokkal és a búzadarával, a cukorral és a reszelt citrom héjával, majd minimum 2 órára tegyük hűtőbe – hogy a dara jól megszívja magát.
    2. Ezután nedves kézzel diónyi gombócokat formázunk a masszából, és enyhén sós, forró vízben kifőzzük – amint feljönnek a gombócok a víz tetejére, onnan számítva további 5 percig főzzük őket.
    3. Kevés olajon megpirítjuk a zsemlemorzsát, két evőkanál porcukorral elkeverve, és a kifőtt gombócokat ebbe az édes morzsába forgatjuk bele.
    4. Porcukorral megszórva, langyosan tálaljuk.

Megjegyzés

Recept és styling: Filep Kata
Fotó: Tóth András

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin