Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Hagyományos szilvás gombóc

default user icon

Hozzávalók

  • 50 dkg burgonya
  • 20 dkg liszt (+ a nyújtáshoz)
  • 5 ek vaj
  • 6 db szilva (nagyobb, magvaváló)
  • fahéj (őrölt)
  • porcukor
  • 10 dkg zsemlemorzsa

Elkészítés

    1. A hámozatlan burgonyát megfőzzük, majd lehúzzuk a héját, áttörjük, és a gyúródeszkán szétterítve kihűtjük. Ekkkor rászórjuk a lisztet, megsózzuk, ráöntünk 2 ek olvasztott vajat, és jól összegyúrjuk. Végül lisztezett felületen 0,5 cm vastag téglalappá gyúrjuk, és 12 db négyzetre felvágjuk.
    2. Mindegyik közepére rakunk egy fél szilvát, amit előzőleg ízlés szerint megszórtunk fahéjas porcukorral. Ezután a tésztasarkokat összenyomva a két tenyerünkkel mindegyikbol gombócot formázunk. Azokat sós, lobogó vízben addig főzzük, amíg fel nem jönnek a felszínre, azután szurokanállal kiszedjük.
    3. Serpenyőben megmelegítjük a maradék vajat, és aranybarnára pirítjuk rajta a zsemlemorzsát. Meghempergetjük benne a gombócokat, azután ízlés szerint megszórjuk porcukorral. Melegen tálaljuk.

    SZILVÁS-ZABOS KEVERT SÜTI>>> 

    HABOS SZILVÁS SÜTEMÉNY>>> 

    FORDÍTOTT SZILVATORTA (SZILVÁS TARTE)>>> 


  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin