Keress receptre vagy hozzávalóra

Hagyományos rakott káposzta

Hozzávalók

  • 1 kg savanyú káposzta (vecsési
  • 50 dkg darált hús (dagadó)
  • 15 dkg rizs
  • 1 db tojás
  • 2 dl tejföl
  • 2 db vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 ek zsír
  • 2 db babérlevél
  • 1 tk köménymag
  • bors
  • 1 tk csombor
  • 1 tk kakukkfű

Elkészítés

    1. A rizst megfőzzük, a hagymákat felaprítjuk, zsíron megdinszteljük, majd rárakjuk a darált húst. Sózzuk, borsozzuk, lepirítjuk, majd hozzáadjuk a rizst, és a pirospaprikát. Jól összekeverjük, és hozzákeverjük a kissé felvert tojást.
    2. Egy jénai tálat kizsírozunk, és a savanyú káposzta felét lerakjuk, majd ráhalmozzuk a bekevert darált húst, és elsimítjuk. Beborítjuk a maradék savanyú káposztával, rászórjuk a fűszereket, borsot, köménymagot, csombort, kakukkfüvet, babérlevelet. A tetejére kenjük a tejfölt, befedjük alufóliával, és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Kb. 40 perc alatt szép pirosra sütjük.

     

Megjegyzés

A csombor és a kakukkfű egy teljesen új ízvilágba repít ,csodálatosan harmónizálnak az ízek a savanyú káposztával.a

szeker
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hasonló Receptek

Magazin