Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Hagyományos rákóczi túrós

Hozzávalók

  • Tészta:
  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 2 db tojás (sárgája)
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • 1 csipet só
  • 1 dl tejföl
  • Töltelék:
  • 50 dkg túró
  • 10 dkg cukor
  • 3 evőkanál búzadara
  • 2 db tojás (sárgája)
  • 1 dl tejföl
  • Tetejére:
  • 4 db tojás (fehérje)
  • 15 dkg porcukor
  • A töltelék alá:
  • baracklekvár

Elkészítés

    1. A lisztből a margarinnal, a porcukor ral, a tojások sárgájával, késhegynyi szódabikarbónával, csipetnyi sóval és a tejföl lel tésztát gyúrunk. Kinyújtjuk, félig megsütjük. 
    2. A töltelék elkészítéséhez a túrót összekeverjük a kristálycukor ral, a búzadarával, a tojás sárgájával és a tejföl lel. A tésztát vékonyan megkenjük lekvárral, azután rásimítjuk a tölteléket. Visszatesszük a sütőbe.
    3. A tetejére a tojásfehérjét a porcukor ral (ki milyen édesen szereti), gőz fölött kemény habbá verjük, a túróra simítjuk, majd lassú tűzön tovább sütjük a tésztára kenve.

Megjegyzés

Nagyon szeretjük a túrós süteményeket, és szerintem a Rákóczi túrós az igazi. Nagyon mutatós és rendkívül finom. Azért ajánlom mindenkinek, mert könnyű elkészíteni.

Piri Anyó
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin