Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Hagyományos rákóczi túrós

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg margarin (vagy vaj)
  • 10 dkg porcukor
  • 2 db tojássárgája
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna
  • 1 csipet só
  • 1 dl tejföl
  • A töltelékhez:
  • 50 dkg túró
  • 10 dkg kristálycukor
  • 3 ek búzadara
  • 2 db tojássárgája
  • 1 dl tejföl
  • A tetejére:
  • baracklekvár
  • 4 db tojásfehérje
  • 15 dkg porcukor

Elkészítés

    1. A lisztből a margarinnal, a porcukorral, a tojások sárgájával, késhegynyi szódabikarbónával, csipetnyi sóval és a tejföllel tésztát gyúrunk. Kinyújtjuk 1 cm vastagra, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd 180 fokon 10 perc alatt félig megsütjük. 
    2. A töltelék elkészítéséhez a túrót összekeverjük a kristálycukorral, a búzadarával, a tojás sárgájával és a tejföllel. A tésztát vékonyan megkenjük lekvárral, azután rásimítjuk a tölteléket. Visszatesszük a sütőbe. 160 fokon 20 percig sütjük.
    3. A tetejére a tojásfehérjét a porcukorral (ki milyen édesen szereti), gőz fölött kemény habbá verjük, a túróra nyomjuk egy habzsákkal, rácsos alakzatban, majd így tovább sütjük 150 fokon 15 percig.

    11 EGYSZERŰ ÉS FINOM HÁZI SÜTEMÉNY >>> 

    12 VISSZAUTASÍTHATATLAN TÚRÓS DESSZERT A TÚRÓPÖTTYTŐL A TÚRÓFÁNKIG >>> 

Megjegyzés

Nagyon szeretjük a túrós süteményeket, és szerintem a Rákóczi túrós az igazi. Nagyon mutatós és rendkívül finom. Azért ajánlom mindenkinek, mert könnyű elkészíteni.

Piri Anyó
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin