Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Puncsos mignon

default user icon

Hozzávalók

  • A piskótához:
  • 10 db tojás
  • 20 dkg kristálycukor
  • 20 dkg liszt
  • 1½ tasak sütőpor
  • vaj a tepsihez
  • A puncsos bevonathoz:
  • 2 dl narancslé
  • 15 dkg kristálycukor
  • 25 ml rum
  • 2 ek kakaópor
  • A bevonathoz:
  • 50 dkg kristálycukor
  • 1 tk 20%-os ecet
  • piros ételfesték

Elkészítés

    1. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájákat fehéredésig keverjük a cukorral. Hozzászitáljuk a lisztet és a sütőport, majd összedolgozzuk. A fehérjéket kemény habbá verjük és óvatos mozdulatokkal a sárgájás masszához forgatjuk. A tésztamasszát három részre osztjuk, majd adagonként egy 36 × 25 cm-es kivajazott tepsibe simítjuk. Egyenként 180 fokon kb. 15 percig sütjük.
    2. Közben a narancslét a cukorral és 100 ml vízzel sziruposra főzzük. Az egyik kisült piskótalapot meglocsoljuk egy kevés sziruppal és a rummal, majd megszórjuk a kakaóval. Ezt a piskótalapot a két száraz lap közé tesszük, kissé lenyomkodjuk, majd a hűtőbe tesszük egy éjszakára. A rétegezett piskóta széleit levágjuk le, majd felvágjuk az összeillesztett lapokat 4 × 4 cm-es kockákra.
    3. A mázhoz a 250 ml vizet felforraljuk a cukorral és az ecettel. Kis lángon 10 percig főzzük. A keveréket tálba öntjük, néhány csepp piros ételfestéket adunk hozzá, és kevergetve hagyjuk langyosra hűlni kb. 12 perc alatt. Végül a mázzal bevonjuk a süteményeket, és hagyjuk megszilárdulni. 

    10 BÉKEBELI CUKRÁSZSÜTEMÉNY, AMIT A MAI NAPIG IMÁDUNK! >>>

    11 EGYSZERŰ ÉS FINOM HÁZI SÜTEMÉNY >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin