Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hagyományos palacsinta - alaprecept

60 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A palacsinta elkészítéséhez elsőként a tojásokat keverőgéppel felverjük, majd a liszttel váltakozva hozzáadjuk a sót, a tejet, és a szódavizet, utoljára az étolajat, és csomómentesre keverjük. 15 percet hagyjuk pihenni.
  2. Egy serpenyőt kikenünk olajjal, majd amikor felmelegedett 1 kis merítőkanállal teszünk bele a palacsintatésztából úgy, hogy a serpenyő alját kitöltse. 1-2 percig sütjük, majd az oldalát körben egy tortalapáttal fellazítjuk, és óvatosan alányúlva megfordítjuk. A másik oldalát már csak ½ percet sütjük és lapos tányérra szedjük.
  3. A kész palacsintákat ízlés szerint megtöltjük. Akár Nutellával, lekvárral, vagy fahéjas cukorral tálalva is mennyei.

9 ÉDES SZÓSZ VAGY KRÉM, AMIVEL MEGTÖLTHETED A PALACSINTÁD >>> 

9 ZSENIÁLIS SÓS PALACSINTA: HORTOBÁGYI, TÖLTÖTT, RÁNTOTT ÉS RAKOTT >>> 

11 RAKOTT PALACSINTA, AMIT VÉTEK LENNE KIHAGYNI >>> 

Megjegyzés

Nagyon finom,gyenge tésztája van. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss