Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Hagyományos női szeszély

Hozzávalók

  • Hozzávalók a tésztához:
  • 15 dkg sütőmargarin (Rama)
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2 dl tej
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 5 db tojássárgája
  • 1 db citrom (reszelt héja)
  • 30 dkg finomliszt
  • A tepsi kikenéséhez:
  • 2-3 dkg sütőmargarin (Rama)
  • 2 evőkanál finomliszt
  • A tetejére:
  • 5 db tojásfehérje
  • 20 dkg kristálycukor
  • 20 dkg sárgabaracklekvár (sűrű)
  • 10 dkg dióbél

Elkészítés

    1.

    Az élesztőt 1 dl langyos tejbe morzsoljuk, a fele cukrot beleszórjuk, letakarva, meleg helyen 20 perc alatt felfuttatjuk. A puha margarint először magában, majd a cukorral keverjük habosra, a tojások sárgáját egyenként beledolgozzuk. A citromhéjjal, az élesztővel, a többi langyos tejjel és a liszttel jól kikeverjük.

    2.

    Margarinnal kikent, belisztezett kb. 32x24 cm-es tepsibe simítjuk (vizes késsel a legkönnyebb) és előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 fok, légkeveréses sütőben 165) kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha túlzottan pirulna, alufóliával letakarjuk.

    3.

    Közben a tojásfehéjét kemény habbá verjük, a végefelé evőkanalanként a cukrot is hozzáadjuk. A sült tésztát a kb. fél dl vízzel simára kevert lekvárral megkenjük. A habot rásimítjuk. Durvára vágott dióval meghintjük.

    4.

    A sütőbe visszatoljuk, kb. 10 percig sütjük, majd a lángot elzárjuk, a sütőajtót kinyitjuk, a süteményt – pontosabban a habot – még 15 percig így szárítjuk. Ha kihűlt, forró vízbe mártott késsel 2x7 szeletre vágjuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin