Keress receptre vagy hozzávalóra

Hagyományos négerkocka

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 6 db tojás
  • 6 ek cukor
  • 2 dkg kakaópor
  • 1 ek méz
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 10 dkg liszt
  • A habhoz:
  • 4 db tojásfehérje
  • 20 dkg porcukor
  • 1 db citrom leve
  • 1 csipet só
  • A kenéséhez:
  • 1-2 ek baracklekvár
  • A mázhoz:
  • 3 dkg kakaópor
  • 3 ek víz
  • 5 dkg porcukor
  • 10 dkg vaj
Főzz és nyerd
meg a nyaralásod!
Töltsd fel a kedvenc olasz receptedet, és
nyaralj Olaszországban a Mindmegette.hu
és a TDM Travel jóvoltából.

Elkészítés

    1. A tojásokat a cukorral és a mézzel habosra keverjük, majd hozzákeverjük a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet. Sütőpapírral bélelt  20×30 cm-es tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük. A forró piskótát ezután vékonyan megkenjük a baracklekvárral, majd hűlni hagyjuk.
    2. A tojásfehérjét a cukorral, a sóval és a citrom levével gőz felett kemény habbá verjük, és a piskótára kenjük, majd a hűtőbe tesszük dermedni.
    3. A kakaóport, a cukrot és a vizet összekeverjük egy kis lábasban, és felfőzzük. A tűzről levéve hozzákeverjük a vajat, majd visszatesszük a lángra, és lassú tűzön összeforraljuk. Langyosra hűtjük, és a hab tetejére csorgatjuk.
    4. Az elkészült süteményt hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen a bevonat. Tálalás előtt forró vízbe mártott késsel felszeleteljük.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin