Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Hagyományos milánói sertésborda

default user icon

Hozzávalók

  • 4 szelet sertéskaraj
  • bors
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • 25 dkg makaróni
  • 0,5 dl olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg gépsonka
  • 15 dkg csiperkegomba
  • bors
  • oregánó
  • 2 dl passzírozott paradicsom

Elkészítés

    1. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és bepanírozzuk. Először a lisztben, majd a felvert tojásban, végül a zsemlemorzsában. A bepanírozott húst forró zsiradékban aranybarnára sütjük.
    2. Egy fazékban vizet forralunk egy csipet sóval. A tésztát a csomagoláson található előírás szerint kifőzzük és leszűrjük.
    3. A felhevített olívaolajon megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a csíkokra vágott sonkát és a megtiszított felszeletelt gombát és együtt pirítjuk. Sóval, borssal, oregánóval ízesítjük és hozzákeverjük a paradicsomszószt, összeforraljuk. Ezután hozzákeverjük a kifőzött tésztát és együtt tálaljuk a rántott hússal.

    11 LAKTATÓ SONKÁS TÉSZTA, AMIBŐL DUPLA ADAGOT KÉR A CSALÁD >>> 

    15 RÁNTOTT ÉTEL, AMI NÉLKÜL NINCSEN VASÁRNAPI EBÉD >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin