Elkészítés: A mézet, a cukrot, a margarint és a vizet összekeverjük, majd feltesszük egy lábosban melegedni. Nem szabad forrnia, csak egyet kell buggyannia.
Ezután egy másik tálban összekeverjük a fűszereket, a lisztet, a szódabikarbónát, és hozzáöntjük a meleg hozzávalókat. Mikor már nem annyira meleg az egész, eldolgozunk benne egy tojást. Az a legjobb, ha a tésztánk ezután 2-3 éjszakát pihen a hűtőben.
Mielőtt sütjük, kinyújtjuk (kb. 1 mm-esre) és formázzuk. 180 fokos sütőben úgy 10 percig sütjük, de ez változhat.
Díszítésként összekeverünk 1 tojásfehérjét 8 dkg cukorral és fél kávéskanálnyi ecettel, és tubusba téve díszítjük a már kisült és kihűlt tésztát. Jó étvágyat hozzá!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre