Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hagyományos mákos guba

MME MME
5/5
120 perc
mester
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Az élesztőt 2 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk. Ezután hozzáadjuk a lisztet, a sót és még 2 dl
langyos tejet, s jól átdolgozzuk. Ha elválik a táltól, akkor jó. Ruhával letakarva, langyos helyen 1 órán át kelesztjük.

Ezután hosszúra kinyújtjuk, majd 2 ujjnyi széles csíkokra szeleteljük, kígyóformára sodorva tepsibe tesszük, és világosra sütjük.

A kisült tésztát kis darabokra vágjuk, egy tálba rakjuk, és forró vaníliás tejjel leöntjük. Rárakjuk a mézet, a mákot, majd jól összerázzuk és tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss