Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Hagyományos lekváros karácsonyi linzer

default user icon

Hozzávalók

  • 25 dkg liszt 
  • 9 dkg nádcukor 
  • 3 db tojássárgája 
  • csipet só 
  • 18 dkg margarin
  • A kenéshez:
  • 1 db tojás
  • A töltelékhez:
  • baracklekvár vagy málnadzsem

Elkészítés

    1. A hozzávalókat egy nagy tálban összegyúrjuk, majd a tésztát egy bő órára a hűtőbe tesszük
    2. A tésztát két egyenlő részre osztjuk, lisztezett deszkán kinyújtjuk, és az egyiket teli a másikat lyukas kiszúróval kiszaggatjuk.
    3. A linzereket egy sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, majd egy tojás sárgájával szépen megkenjük a lyukas darabokat. Amíg a tojás nem köt meg, addig megszórhatjuk egy kevés tört dióval őket.
    4. Ezután az előmelegített sütőbe toljuk a tepsit, és 190 fokon, nagyjából 10 perc alatt megsütjük a linzereket. Rácson kihűtjük, majd lekvárral, kettessével összeragasztjuk őket.

      LINZER, ISLER, KOSZORÚ >>> 

      18 APRÓSÜTEMÉNY, MELYEK NÉLKÜL ELKÉPZELHETETLEN A KARÁCSONY >>>

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Magazin