Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Hagyományos krémes mézes

Hozzávalók

  • Hozzávalók a lapokhoz:
  • 50 dkg finomliszt
  • 15 dkg cukor
  • 1 db tojás
  • 7 dkg zsír
  • 4 ek méz
  • 1 tk mézeskalácsfűszer
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 4 ek tejföl
  • Az első krémhez:
  • 6 dl tej
  • 6 ek búzadara
  • 1 csipet só
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg cukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • A második krémhez:
  • 2,5 dl tej
  • 1 csomag tejszínes pudingpor
  • 20 dkg cukor
  • 25 dkg vaj
  • Továbbá:
  • 30 dkg baracklekvár
  • 1 üveg rumaroma (38 ml)
  • A mázhoz:
  • 15 dkg csokoládé
  • 4 dkg vaj

Elkészítés

    1. A tojást a cukorral, a mézzel, a fűszerkeverékkel, a zsírral elkeverjük és gőz felett kevergetve felfőzzük. Addig keverjük, míg a cukor elolvad. Egy kicsit hűlni hagyjuk, majd a szódabikarbónával elkevert lisztet hozzáadjuk, a tejföllel együtt kidolgozzuk, és 4 cipóra osztjuk. Fél órát pihenni hagyjuk.
    2. Előkészítünk 22×34 cm-es tepsit. A hátoldalát zsírral vékonyan lekenjük, a tésztákat egyenként kinyújtjuk, és 190 fokra előmelegített sütőben, egyenként 5 perc alatt világosra sütjük. Ne süssük túl, mert kemény marad!
    3. A búzadarát a tejjel, a cukrokkal, a sóval felfőzzük, a pudingport a cukorral és a tejjel sűrűre főzzük. A kihűlt krémeket összedolgozzuk, és a citrom reszelt héjával ízesítjük, majd a szobahőmérsékletű vaj jal habosra keverjük.
    4. Összeállítjuk a süteményt. A lapokat egy kenőtollal lesöpörjük, majd rumaromával lekenjük. Egy lapot tálcára teszünk, rákenjük a krém felét, befedjük a 2. lappal. Megkenjük baracklekvárral, rátesszük a 3. lapot ,majd a krémet. Befedjük a 4. lappal.
    5. A csokoládét a vaj jal, gőz felett egy tálban  - vagy mikróban - felolvasztjuk, és a süteményt bevonjuk vele. Hűtőbe tesszük. Másnap forró vízben mártott késsel szeleteljük. Először a csokoládét jelöljük ki a vágás felületen, utána vágjuk át a tésztát!

Megjegyzés

Hétvégére sütöttem ezt a változatot. Nagyon finom, puha lett.ajánlom az ünnepekre is.

ditti56
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin