Keress receptre vagy hozzávalóra

Hagyományos kovászos uborka

Hozzávalók

  • 2 kg közepes méretű uborka
  • 2 csokor kapor
  • literenként 2,5 dkg só
  • 2 szelet kenyér
Főzz és nyerd
meg a nyaralásod!
Töltsd fel a kedvenc olasz receptedet, és
nyaralj Olaszországban a Mindmegette.hu
és a TDM Travel jóvoltából.

Elkészítés

    1. Az uborkákat megmossuk, a végek levágása után megszurkáljuk, majd egy tisztára mosott 5 l-es üvegbe rakjuk úgy, hogy friss kaprot is sorakoztatunk közéjük.
    2. Kb. 2 l vizet felforralunk a sóval, és annyit öntünk belőle az uborkára, hogy jó kétujjnyira ellepje. Ezután rárakjuk és a vízbe nyomkodjuk a kenyeret. Végül az üveg száját lefedjük egy kistányérral. Meleg, napos helyen 4-5 napig érleljük.
    3. Amikor kész, a kenyeret kidobjuk. Az uborkát tiszta üvegekbe áttesszük, és rászűrjük a levet. Hűtőszekrényben tároljuk.

Megjegyzés

Egy 5 l-es üveghez 4-5 nap érlelés szükséges.

MME
Érdemes fapálcikával leszorítani a kenyeret, mert ha megszívta magát, feljön a víz felszínére.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin