Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hagyományos kovászos uborka

20 perc
egyszerű
átlagos
10 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén

Elkészítés

  1. Az uborkákat megmossuk, a végek levágása után megszurkáljuk, majd egy tisztára mosott 5 l-es üvegbe rakjuk úgy, hogy friss kaprot is sorakoztatunk közéjük.
  2. Nagyjából 2 liter vizet felforralunk a sóval, és annyit öntünk belőle az uborkára, hogy jó kétujjnyira ellepje. Ezután rárakjuk és a vízbe nyomkodjuk a kenyeret.
  3. Végül az üveg száját lefedjük egy kistányérral. A kovászos uborkát ,eleg, napos helyen 4-5 napig érleljük.
  4. Amikor elkészült, a kenyeret kidobjuk. Az uborkát tiszta üvegekbe áttesszük, és rászűrjük a levet. Hűtőszekrényben tároljuk. 

Megjegyzés

Egy 5 l-es üveghez 4-5 nap érlelés szükséges. - MME
Érdemes fapálcikával leszorítani a kenyeret, mert ha megszívta magát, feljön a víz felszínére.

Ezek is érdekelhetnek

Friss