Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Hagyományos Kossuth kifli

Hozzávalók

  • A tésztához
  • 4 db tojás (L)
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 ek rum
  • 1/2 db citrom reszelt héja
  • csipet só
  • 20 dkg liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • A tetejére:
  • 10 dkg darált dió
  • porcukor

Elkészítés

    1. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, a sütőt 180 fokra előmelegítjük. Az olvasztott vajat 15 dkg porcukorral, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal, a rummal és a sóval, végül pedig a tojások sárgájával kikeverjük.
    2. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, hozzáadjuk a maradék 5 dkg porcukrot és tovább verjük addig, amíg fényes, még keményebb habot nem kapunk (gépi habverővel, turbó fokozaton kb. fél perc).
    3. Beleforgatjuk a vajas részt, majd a lisztet, amiben előzőleg elvegyítettük a sütőport. Tepsibe simítjuk a masszát, tetejére szórjuk a diót és betoljuk a sütőbe. 20-25 perc alatt megsütjük. Ha van grillfunkció a sütőnkben, érdemes az utolsó 5 percben bekapcsolni, hogy megpiruljon a dió, így még sokkal finomabb lesz a sütemény.
    4. Langyosra hűtjük, és nagyobb méretű pogácsaszaggatóval félhold formákat szúrunk ki a tésztából. Porcukorral meghintve kínáljuk.

    FINOM HÁZI SÜTEMÉNYEK  >>> 

    A NAGYMAMA SÜTEMÉNYEI: 13 FINOMSÁG, AMIT MINDIG A NAGYINÁL ESZÜNK >>> 

Megjegyzés

Az ünnep tiszteletére sütöttem meg.

ditti56
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin