Keress receptre vagy hozzávalóra

Hagyományos képviselőfánk

default user icon

Hozzávalók

  • Az égetett tésztához:
  • 2,5 dl víz
  • 1 csipetnyi só
  • 5 dkg vaj
  • 20 dkg liszt
  • 4 db tojás
  • 1 késhegynyi sütőpor
  • A vanília krémhez:
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 6 ek cukor
  • 6 dl víz
  • 1 csomag zselatin
  • 1 csipet só
  • 6 db tojásfehérje

Elkészítés

    1. A tésztához a vizet a vajjal és a sóval egy nagyobb edényben felforraljuk. Az edényt levesszük a tűzről, és egyszerre hozzáadjuk a lisztet. A tésztát alacsony lángon addig keverjük, amíg az edény aljáról egy darabban le nem válik. A tésztát keverőtálba tesszük, és belekeverünk egy tojást, majd néhány percig hűlni hagyjuk.
    2. Ezután egyenként belekeverjük a tojásokat. Az utolsó tojással együtt egy késhegynyi sütőport is hozzákeverünk, így a tészta aranysárga, fényes és sima lesz. A masszát nyomózsákba töltjük, és kis fánkokat nyomunk belőle a sütőlemezre. Aláöntünk 1/2 dl vizet, és 220 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
    3. A vaníliás pudingport elkeverjük a cukorral, a sóval, a zselatinnal és 2 dl vízzel, majd 15 percig pihentetjük. Ezután hozzáadunk 4 dl vizet, és sűrű krémmé főzzük. Még forrón hozzáadjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét.
    4. A fánkok tetejét levágjuk. A krémet habzsákba töltjük, és megtöltjük vele a fánkokat, majd mindegyikre visszatesszük a tetejét.

Megjegyzés

Ügyelve arra, hogy sülés közben NEM nyithatjuk ki a sütő ajtaját, mert össze esik a tésztánk.

Molnár János Zoltánné
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin