Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Hagyományos húsvéti fonott kalács

default user icon

Hozzávalók

  • 1,2 dkg friss élesztő
  • 1,4 dl  zsíros tej
  • 4 dkg porcukor
  • 25 dkg finomliszt
  • 1 csipet só
  • 1 db tojássárgája (+ 1 tojás, a kenéshez)
  • 3 dkg olvasztott vaj
  • 1 dkg Bourbon vaníliás cukor

Elkészítés

    1. Az élesztőt langyos, porcukros tejben felfuttatjuk. A lisztet, a sót, a tojássárgát, az olvasztott vajat, a vaníliás cukrot, és a felfutott élesztős keveréket összeöntjük és megdagasztjuk a tésztát, majd kiolajozott edényben kb. 30 perc alatt a duplájárakelesztjük.
    2. Ha megkelt 3-4 egyforma darabraosztjuk, attól függően hány darab kisméretű kalácsot szeretnénk formázni. A darabokból egyenként két-két rudat sodrunk, majd ebből megfonjuk a kalácsokat.
    3. A tetejüket egész tojással megkenjük és ismét 30 percen át kelesszük szobahőmérsékleten, majd kelesztés után másodszor is megkenjük tojással.
    4. Előmelegített sütőben 175 fokon kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük. A kalácsokat kihűlés után szeleteljük. 

    13 ISTENI FONOTT KALÁCS A HÚSVÉTI ÜNNEPI ASZTALRA! >>> 

    6 ÖTLET ÉS PRAKTIKA HÚSVÉTI KALÁCSHOZ >>> 

    A LEGFINOMABB HÚSVÉTI FONOTT KALÁCS: VIDEÓ AZ ELKÉSZÍTÉSÉRŐL >>> 

     

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin