Az élesztőt langyos, porcukros tejben felfuttatjuk. A lisztet, a sót, a tojássárgát, az olvasztott vajat, a vaníliás cukrot, és a felfutott élesztős keveréket összeöntjük, géppel bedagasztjuk a tésztát, majd kiolajozott edényben kb. 30 perc alatt hagyjuk a duplájára kelni.
Amikor megkelt, 3-4 egyforma darabra osztjuk, attól függően, hogy hány darab kisméretű kalácsot szeretnénk formázni. A darabokból egyenként 2-2 rudat sodrunk, majd ezekből megfonjuk a kalácsokat.
A tetejüket megkenjük az egész tojással, és ismét 30 percen át hagyjuk kelni szobahőmérsékleten, majd a kelesztés után másodszor is megkenjük tojással.
Előmelegített sütőben, 175 fokon kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük. Miután kihűltek, felszeleteljük.