Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Hagyományos húsvéti fonott kalács

default user icon

Hozzávalók

  • 1,2 dkg élesztő (friss)
  • 4 dkg porcukor
  • 1,4 dl tej (zsíros)
  • 25 dkg liszt
  • 1 csipet só
  • 1 db tojássárgája (+ 1 db tojás a kenéshez)
  • 3 dkg vaj (olvasztva)
  • 1 dkg Bourbon vaníliás cukor

Elkészítés

    1. Az élesztőt langyos, porcukros tejben felfuttatjuk. A lisztet, a sót, a tojássárgát, az olvasztott vajat, a vaníliás cukrot, és a felfutott élesztős keveréket összeöntjük, géppel bedagasztjuk a tésztát, majd kiolajozott edényben kb. 30 perc alatt hagyjuk a duplájára kelni.
    2. Amikor megkelt, 3-4 egyforma darabra osztjuk, attól függően, hogy hány darab kisméretű kalácsot szeretnénk formázni. A darabokból egyenként 2-2 rudat sodrunk, majd ezekből megfonjuk a kalácsokat.
    3. A tetejüket megkenjük az egész tojással, és ismét 30 percen át hagyjuk kelni szobahőmérsékleten, majd a kelesztés után másodszor is megkenjük tojással.
    4. Előmelegített sütőben, 175 fokon kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük. Miután kihűltek, felszeleteljük. 

    13 ISTENI FONOTT KALÁCS A HÚSVÉTI ÜNNEPI ASZTALRA! >>> 

    6 ÖTLET ÉS PRAKTIKA HÚSVÉTI KALÁCSHOZ >>> 

    A LEGFINOMABB HÚSVÉTI FONOTT KALÁCS: VIDEÓ AZ ELKÉSZÍTÉSÉRŐL >>> 

     

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin