Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Hagyományos harcsapaprikás túróscsúszával

Hozzávalók

  • 50 dkg harcsafilé
  • bors
  • 2 tk pirospaprika (csapott)
  • 2 ek rozsliszt
  • 1 db tv paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 dl tejföl
  • 1 dl joghurt
  • 1 dl tej
  • 25 dkg csuszatészta (durumlisztből)
  • 25 dkg túró
  • 3 ek olaj
  • petrezselyemzöld vagy kapor

Elkészítés

    1. A halat megtisztítjuk, megsózzuk, majd a paprikával elkevert rozslisztbe forgatjuk, és olajon hirtelen megsütjük.
    2. Apróra vágjuk a hagymát, felkarikázzuk a paprikát és egy serpenyőben egy kevés só hozzáadásával megdinszteljük, majd beletesszük a felkockázott paradicsomot. Felengedjük 1 dl vízzel, felforraljuk, és belerakjuk az elősütött harcsafiléket, majd 2-3 percig pároljuk.
    3. Elkészítjük a habarást: a tejfölt és a joghurtot a liszttel csomómentesre keverjük. Felhígítjuk egy kis tejjel, majd a harcsa szaftjából hozzákeverünk egy keveset. Ezután folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a paprikáshoz, és besűrítjük vele.
    4. A tésztát roppanósra főzzük, majd leszűrjük. Egy serpenyőbe rakjuk, ráhintjük a túrót, majd alaposan összekeverjük. Forrón tálaljuk a harcsapaprikással. Tálaláskor adhatunk hozzá tejfölt vagy joghurtot. Petrezselyemmel vagy kaporral díszítve tálaljuk. 

Megjegyzés

Harcsapaprikás sokféleképpen készíthető, de mindegyiknek a lényege hogy a halat a lehető legrövidebb ideig süssük, hogy szaftos maradjon, és ne essen szét. Az utóbbi időben e recept bekerült a kedvenc családi receptek közé. Szeretettel ajánlom mindenkinek kipróbálásra. Jó étvágyat kívánok hozzá!

BiroSari
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin