Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hagyományos gombapörkölt nokedlivel

65 perc
egyszerű
megfizethető
2 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás

Elkészítés

  1. A gombát tisztítás után felszeleteljük, a hagymát apró kockára aprítjuk, majd a hagymát olívaolajon megdinszteljük és hozzáadjuk a felaprított gombát. Borsozzuk, és tovább dinszteljük.
  2. Lehúzzuk a tűzről és hozzáadjuk a pirospaprikát, elkeverjük, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
  3. Megsózzuk és megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzölddel. Lassú tűzön 15 perc alatt készre főzzük.
  4. Amíg fő a gombapörkölt, addig elkészítjük a galuskát: egy tálba beletesszük a lisztet, a csipet sót, beleütjük a tojást, majd a vizet fokozatosan adjuk hozzá, hogy könnyű, lágy galuskatésztát kapjunk.
  5. A galuskát nem dolgozzuk ki túlzottan, mert akkor kemény lesz. A tésztát forrásba lévő sós vízbe szaggatjuk, addig főzzük, amíg feljön a víz tetejére.
  6. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük és egy teáskanál olíva olajjal elkeverjük. Ha megfőtt a gombapörkölt, galuskával tálaljuk.

Megjegyzés

Egyszerű, gyors és finom vegetáriánus étel. - Szekeres Lajosné Klári

Ezek is érdekelhetnek

Friss