Hagyományos gombapörkölt nokedlivel

Hozzávalók

  • 30 dkg csiperke gomba
  • 1 db vörös hagyma
  • 1 ek olíva olaj
  • 1 ek pirospaprika
  • 2 db koktél paradicsom
  • 1 db tv paprika
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 tk só tetszés szerint
  • 1 tk őrölt bors
  • A nokedlihez :
  • 1 db tojás
  • 8 evőkanál liszt
  • 1 csipet só
  • 2-3 dl víz (annyi,hogy lágy könnyű galuska tésztát kapjunk)

Elkészítés

    1. A gombát tisztítás után felszeleteljük, a hagymát apró kockára aprítjuk, majd a hagymát olívaolajon megdinszteljük és hozzáadjuk a felaprított gombát. Borsozzuk, és tovább dinszteljük.
    2. Lehúzzuk a tűzről és hozzá adjuk a pirospaprikát, elkeverjük, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
    3. Megsózzuk és megszórjuk az apróra vágott petrezselyem zölddel. Lassú tűzön 15 perc alatt készre főzzük.
    4. Amíg fő a gombapörkölt addig elkészítjük a galuskát: egy tálba beletesszük a lisztet, a csipet sót, beleütjük a tojást, a vizet fokozatosan adjuk hozzá, hogy egy könnyű, lágy galuskatésztát kapjunk.
    5. A galuska tésztát nem dolgozzuk ki túlzottan, mert akkor kemény lesz. A kész galuska tésztát forrásba lévő sós vízbe szaggatjuk, addig főzzük amíg feljön a víz tetejére.
    6. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük és egy teáskanál olíva olajjal elkeverjük. Ha megfőtt a gombapörkölt, galuskával tálaljuk.

Megjegyzés

Egyszerű, gyors és finom vegetáriánus étel.

Szekeres Lajosné Klári
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Magazin