Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Hagyományos frankfurti leves

Hozzávalók

  • 60 dkg kelkáposzta
  • 2 db burgonya
  • 1 mk bors
  • 1 tk köménymag
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 ek olaj
  • 1 ek liszt
  • 1 ek pirospaprika
  • 4 db virsli (lehet enyhén füstölt )

Elkészítés

    1. A kelkáposztát nagyobb kockára vágjuk, majd beletesszük egy 2 literes fazékba, hozzáadjuk a megtisztított, kisebb kockára vágott burgonyát, felöntjük hideg vízzel úgy, hogy bőven ellepje, majd ízesítjük sóval, és bors és a köménymag felével. Az apró kockára vágott vörös, és fokhagyma felével. Lassú tűzön főzzük.
    2. A forró olajba megpároljuk vöröshagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát tovább pároljuk. Végezetül a karikára vágott virslit belerakjuk és együtt pároljuk tovább, ízesítjük borssal és köménymaggal. Megszórjuk a liszttel, rövid ideig pirítjuk, majd rászórjuk a pirospaprikát és 2 dl hideg vízzel elkeverjük, és a forrásban lévő levesbe öntjük ésösszeforraljuk.

    FRANKFURTI LEVES PIRÍTOTT VIRSLIVEL >>> 

     

Megjegyzés

A frankfurti levessel lehet rávenni a gyerekek leg jobban rávenni ,hogy ne csak virlit egyenek ,ha nem zöldséget is.

Szekeres Lajosné Klári
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin