Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Hagyományos frankfurti leves

Hozzávalók

  • 60 dkg kelkáposzta
  • 2 db burgonya
  • 1 mk bors
  • 1 tk köménymag
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 ek olaj
  • 4 db virsli (lehet enyhén füstölt )
  • 1 ek liszt
  • 1 ek pirospaprika

Elkészítés

    1. A kelkáposztát nagyobb kockára vágjuk, majd beletesszük egy 2 literes fazékba, hozzáadjuk a megtisztított, kisebb kockára vágott burgonyát, felöntjük hideg vízzel úgy, hogy bőven ellepje, majd ízesítjük sóval, a bors és a köménymag felével, valamint az apró kockára vágott vöröshagyma és fokhagyma felével. Lassú tűzön főzzük.
    2. A forró olajban megpároljuk vöröshagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát és tovább pároljuk. Végezetül a karikára vágott virslit belerakjuk és együtt pároljuk tovább, ízesítjük borssal és köménymaggal.
    3. Megszórjuk a liszttel, rövid ideig pirítjuk, majd rászórjuk a pirospaprikát és 2 dl hideg vízzel elkeverjük, végül a forrásban lévő levesbe öntjük és összeforraljuk.

    FRANKFURTI LEVES PIRÍTOTT VIRSLIVEL >>> 

    FRANKFURTI SALÁTA MÁSKÉPP>>> 

    FRANKFURTI RAKOTT KEL>>> 

Megjegyzés

A frankfurti levessel lehet a gyerekeket legjobban rávenni arra, hogy ne csak virslit egyenek, ha nem zöldséget is.

Szekeres Lajosné Klári
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin