Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hagyományos erdélyi kapros lepény

60 perc
bonyolult
olcsó
12 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 60 dkg liszt
  • 1 csipetnyi só
  • 1 db tojás
  • 4 dl tej
  • élesztő
  • 1/2 dl olaj
  • A töltelékhez:
  • 7 dl apróra vágott kapor (friss)
  • só vagy cukor
  • 4 ek zsír

Elkészítés

  1. A lisztet átszitáljuk egy közepes méretű tálba, majd hozzáadjuk a sót, a felfuttatott élesztőt, a tojást és apránként, dagasztás közben hozzáadjuk a maradék tejet (3dl). Végül az olajat adjuk hozzá, és ha a tészta túl kemény, adhatunk hozzá egy kevés langyos vizet.15 percen keresztül dagasztjuk.
  2. Az apróra vágott kaprot zsíron megpirítjuk, hozzáadjuk a cukrot vagy sót, ízlés szerint.
  3. A tésztát meghintjük liszttel, letakarjuk a tálat, és kelni hagyjuk a tésztát 30 percet. Miután megkelt, két részre osztjuk a tésztát, kinyújtjuk ujjnyi vastagságúra. Az ízesített, zsírban pirított kaporral megkenjük a kinyújtott tésztát, és felgöngyöljük. A felgöngyölített rudakat beletesszük a sütőpapírral bélelt tepsibe, a tetejét megkenjük langyos olajjal vagy vajjal, és további 15 percet kelni hagyjuk.
  4. Előmelegített sütőben, 180 fokon, kb. 40 percet sütjük. Akkor van kész, ha világos karamell színű a teteje.

    Lepények, piték, rétesek >>> 

    NEM CSAK TÖKFŐZELÉKBE JÓ: 11 KIHAGYHATATLAN KAPROS RECEPT! >>> 

    11 BOMBAJÓ KELT TÉSZTÁS RECEPT - AZ ARANYGALUSKÁTÓL A POGÁCSÁIG >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss