Diós zserbó - Mindmegette Villámverseny

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 1 db tojás (nagy)
  • 8 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 30 dkg margarin
  • 1 dl tej
  • 1,5 dkg élesztő
  • csipetnyi sütőpor
  • csipet só
  • Töltelék hozzávalói:
  • 40 dkg darált dió
  • 20 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 5 dl sárgabaracklekvár
  • Kakaós máz hozzávalói:
  • 20 dkg porcukor
  • 3 evőkanál kakaó
  • 5 dkg vaj
  • 1-2 kanál forró víz

Elkészítés

    1. A tejet langyosítsuk meg és keverjük össze egy kevés cukorral, majd morzsoljuk bele az élesztőt és futtasuk fel.
    2. A lisztet a margarinnal morzsoljuk össze, majd adjuk hozzá a sót, cukrot, sütőport, a tojást és a felfuttatott élesztőt. Ezután gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze, majd három részre osszuk el a tésztát.
    3. A darált diót a cukorral, és a vaníliás cukorral keverjük össze.
    4. Egy gáztepsit béleljünk ki sütőpapírral, (v. kizsírozni, és lisztezni) majd az egyik tésztát nyújtsuk ki tepsi méretűre, és helyezzük bele a tepsibe.
    5. Ezután kenjük rá a lekvár felét, majd szórjuk meg a diós-cukros keverék felével.
    6. Ezután nyújtsuk ki a második tésztát és helyezük a töltelék tetejére. Ezt a lapot kenjük meg a maradék lekvárral, majd szórjuk meg a maradék diós-cukros keverékkel.
    7. Végül a harmadik tésztát is nyújtsuk ki, és helyezzük a töltelék tetejére. Szobahőmérsékleten kb. 1 órán át pihentessük, majd villával több helyen böködjük meg, és kenjük le vékonyan tejjel.
    8. Helyezzük be előmelegített sütőben, majd közepes hőmérsékleten addig süssük míg a teteje szép pirosra sül (kb. 30 perc). A sütőből kivéve, hagyjuk a tepsiben teljesen kihűlni.
    9. A porcukrot keverjük simára a kakaóval, az olvasztott vajjal, és az apránként hozzáadott forró vízzel (a vizet kanalanként adagoljuk hozzá, hogy egy sűrűbb, de még könnyen kenhető masszát kapjunk).
    10. A teljesen kihűlt tészta tetejére öntsük rá a kakaós masszát, majd egyenletesen simítsuk el. Ezután hagyjuk hogy teljesen megdermedjen, majd ízlés szerint szeleteljük fel.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin