Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Hagyományos diós linzer

Hozzávalók

  • 20 dkg margarin
  • 13 dkg porcukor
  • 35 dkg liszt
  • 1 db tojássárgája
  • 1 mokkáskanál rumaroma
  • 1 csipet só
  • 1/2 tk sütőpor
  • 10 dkg aprított dió
  • 1 db tojássárgája (a tészta lekenéséhez)
  • lekvár (ízlés szerint)

Elkészítés

    1. Összekeverjük kézi mixerrel egy tálban a porcukrot, a tojássárgáját, a margarint, a vaníliát, a sót és a sütőport. Hozzáadjuk a lisztet, és kézzel összegyúrjuk a tésztát. Ezután 20 percet pihentetjük a hűtőben.
    2. Lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát, kb.7 mm vastagságúra. Karikákat szaggatunk belőle, minden második karika közepébe egy kis lyukat ütünk.
    3. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, rárakosgatjuk a tésztakarikákat, lekenjük tojássárgájával, majd a lyukasak tetejét megszórjuk az apróra vágott dióval. 180 fokra előmelegített sütőben 12 percig sütjük. Ha kihűlt, dzsemmel megkenjük a teli darabokat, és összeragasztjuk a dióval hintett párjukkal.

    ÍGY LESZ TÖKÉLETES A LINZERTÉSZTÁD - 6 EGYSZERŰ LÉPÉSBEN! >>> 

    LINZER, ISLER, KOSZORÚ >>> 

Megjegyzés

Finomság hagyományosan, egy kis őszi hangulattal (dió végett) .

alexandra29
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin