Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hagyományos csörögefánk

30 perc
egyszerű
olcsó
30 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőporral elkevert lisztet, a tojások sárgájával, a sóval, cukorral, a tejföllel, a citromhéjjal egy tálban összegyúrjuk, 3 mm vékonyra nyújtjuk, majd derelyeszaggatóval téglalapokra vágjuk.
  2. Két helyen, végeihez közel bevágjuk és kifordítjuk a tésztacsíkokat, majd bő, forró olajban szép pirosra sütjük. Bármilyen lekvárral, dzsemmel, vagy porcukorral ízesíthetjük.

PIRI MAMA KEFIRES FÁNKJA>>>

SZALAGOS FÁNK EDIT MÓDRA>>> 

HA NINCS IDŐD SZALAGOSAT SÜTNI: 10 ISTENI FÁNK RECEPT A SÜTŐPOROSTÓL A CSÖRÖGÉIG! >>> 


 

Megjegyzés

Nagy figyelmet fordítsunk a tészta gyengeségére, minden liszt felhasználásnál más-más a tészta állaga.
Teljes kiőrlésű vagy tönkölybúza lisztből, rozslisztből is készíthetjük, fele-fele arányban, fehér liszttel keverve. Sokkal egészségesebb.
Könnyen nyújtható tésztát készítünk. A liszt mennyiségét a nyújthatóság határozza meg, ami függ a tojás nagyságától, a tejföl minőségétől is. - Receptjeim2017

Ezek is érdekelhetnek

Friss