Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Hagyományos csirkepörkölt

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Hagyományos csirkepörkölt

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 124
  • Elküldve: 15

Hozzávalók:

  • 6 db egész csirkecomb
  • 2 evőkanál zsír
  • 2 fej hagyma
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • fél üveg lecsó vagy paradicsom és paprika

Elkészítés:

A csirkecombokat megtisztítjuk, megmossuk, daraboljuk alsó-felső részre, besózzuk.

A hagymákat tisztítás után finomra vágjuk, majd feltesszük a zsírban pirulni. Mikor aranysárgára pirult, a tűzről lehúzva megszórjuk jófajta pirospaprikával. Ekkor hozzátesszük a lecsót, és a tűzre visszatéve lepirítjuk, felöntjük kevés folyadékkal, ismét zsírjára pirítjuk, újra felöntjük kevés folyadékkal. Ezt a műveletet szakaszos párolásnak hívják, így érjük el, hogy a pörköltszaftunk sűrű és zamatos legyen.
Ezután beletesszük a darabolt csirkecombokat, és folyamatos folyadékpótlás mellett puhára pároljuk. Ha szükséges utánasózzuk, vagy aki csípősen szereti, tehet hozzá csípős paprikát.

Nokedlivel és tejföllel az igazi! :)

Megjegyzés:

Az igazi pörköltet nem szükséges ízesíteni semmilyen fűszerrel, bolti paprikakészítményekkel, ételízesítővel, az igazi karakterét a paradicsom-paprika páros és a jó minőségű fűszerpaprika adja.
A lecsó előzetes lepirítása azért szükséges, mert így egy jó lecsós pörköltalapra tesszük a húst, aminek a főzési ideje nem olyan hosszú, mint a vörös húsoknak. Ezzel a módszerrel készítem a nyúl- illetve harcsapörköltet is.

A receptet és a fotót Esztiklock küldte. Köszönjük!

esztiklock receptjeiből:
Gesztenyés-mascarponés zsúrtorta
Duplán sült töltött krumpli
Csöre kifli
Gránátalmás joghurttorta
Kacsintgatós gesztenyetekercs
Mustáros-gombás pulykaragu
Gombócos lecsó gerslivel
Vörösboros körte
Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 7 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2014. április 6. (vasárnap) 14:10
    Köszönöm a receptet! Ez az első pörköltem, még nincs kész, de az illata olyan, mint amit anyukám csinál. Remélem az íze is olyan lesz. Kicsit változtattam rajta, de csak a hagyma és paprika részét. Nem pároltam annyiszor.
Receptválogatás
Medvehagymás finomságok
Ízre a fokhagyma és a snidling ügyes keveréke. Lehet belőle levest készíteni, ízesíthetünk vele bármilyen főételt, készíthetünk vele fűszervajat, jó körözöttbe, tökéletes tésztákba, szószokba, salátákba.
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Húsos rakott zöldség gazdagon Húsos rakott zöldség gazdagon
Erika-szelet Erika-szelet
Meggyes-mascarponés kocka sütés nélkül Meggyes-mascarponés kocka sütés nélkül
Borsos tokány IV. Borsos tokány IV.
Eperlikőr házilag Eperlikőr házilag
Fokhagymás-tejszínes csirkeragu párolt rizzsel Fokhagymás-tejszínes csirkeragu párolt rizzsel
Hólabda torta V. Hólabda torta V.
Oreo keksz házilag Oreo keksz házilag
Húsvéti koszorú Húsvéti koszorú
Húsvéti saláta Húsvéti saláta
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121856_epres-narancsos-tarte-110.jpg Epres-narancsos tarte egyszerűen

Szeretem a könnyű süteményeket – amelyeket könnyű elkészíteni, és ha megkóstolja az ember, akkor is az érzése, hogy valami…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121864_suti-110.jpg Húsvét előtt

Sebő épp Toportyán Tódor könyvnapi kalandjait olvassa, Kele matek gyakorlókönyvet keres, mert halaszthatatlan számolhatnékja…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121893_dyras-110.jpg Könnyítse meg a húsvéti előkészületeket DYRAS termékekkel

A Húsvét közeledtével a háziasszonyok 99,9%-ának minden nap legalább egyszer eszébe jut a sütés, a főzés vagy a takarítás…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121825_tojaskrem-110.jpg Egyszerű, de nagyszerű: a tojáskrém

A tavaszi kencék egyik kedvelt változata - a húsvét kapcsán is előtérbe kerülő - tojáskrém. A tojás hálás alapanyag, a gyorsan…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121842_sonka-110.jpg Ünnepeljünk igazi sonkával!

A húsvét sonka nélkül elképzelhetetlen. A legtöbben főve, tojással, tormával, friss zöldekkel tálalják, vannak, akik cipóban…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121833_gerovital-110.jpg A gyönyörű haj titkos receptje

Hajszálaink folyamatosan rongáló tényezők hatásának vannak kitéve, amelyek következtében sérül a haj: szárazzá válik, töredezik,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121742_sutipedia-110.jpg Édes tavaszt! Itt a Sütipédia!

Hamarosan itt a húsvét, ami kimondottan kedves ünnep az édesszájúak számára. Ez is egy olyan alkalom, amikor beindul a nagyüzem a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/116000/116294_toltott-tojas-110.jpg Tavaszi töltött tojások

A tojás a húsvét egyik főszereplője, de az ünnepet megelőző böjti időszakban is kiváló húspótló. Sőt a húsvéti után megmaradó…

Napi tipp
Húsvét idején a kalácsot nem csak a sonka mellé fogyaszthatjuk, hanem többféle ételt is készíthetünk belőle. Kérd receptjeinket hírlevélben is! ►
Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept