Keress receptre vagy hozzávalóra

Hagyományos aldunai halászlé bográcsban

default user icon

Hozzávalók

  • 7 db hal (7 db fél kilós)
  • 4-5 fej hagyma (közepes)
  • 1 db zöldpaprika (nagyobb)
  • 1 db paradicsom (nagyobb)
  • 4-5 ek őrölt pirospaprika

Elkészítés

    1. A halakat megtisztítjuk, de nem mossuk meg nagyon. A nagyobb halakat összevágjuk, a többit beirdaljuk. 
    2. Egy bográcsban feltesszük főni az apróra vágott hagymát, a paprikát és a paradicsomot, és rögtön beletesszük a halat is. Amikor forrni kezd a lé, hozzáadjuk az őrölt paprikát. Ezt követően 40-45 percig főzzük.
    3. Amikor elforr a leve, felöntjük vízzel. A főzés vége előtt 15 perccel az ikrát és a haltejet is a lébe tesszük (fontos, hogy csak a végén kerüljön bele, különben szétfő). Gyufatésztával tálaljuk.

Megjegyzés

Kizárólag alul szélesedő rézbográcsban főzzük, tüzelőanyagként a fenyőfát kerüljük, a fűz- és a nyárfa a legjobb. Egy kisebb pontyot mindenképp használjunk, de az amúron kívül szinte bármilyen hal kerülhet bele: ezüstkárász, harcsa, törpeharcsa, dévérkeszeg, csuka, compó, stb.

Recepteske
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin