Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hagymával és almával sült sajt

MME MME
45 perc
bonyolult
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés:
Az almát megmossuk, magházát kiszúrjuk, húsát három, vagy hat karikára vágjuk. A hagymaszálakat megtisztítjuk, megmossuk, az almához mérten négy, vagy nyolc darabra vágjuk. A paradicsomokat mérettől függően elfelezzük, vagy negyedeljük.
Elkészítés:
1. Szárazon felforrósítunk egy bevonatos serpenyőt, elősütjük benne az almakarikák mindkét oldalát. Kivesszük, és elősütjük a hagymákat is.
2. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Sütőlemezre teszünk egy szelet almát, rá két szál hagymát és egy vékony szeletke sajtot, majd ismét alma, hagyma, sajt jön, és a tetejét almával lezárjuk. Addig ismételjük ezt az összerakást, amíg az alapanyagok elfogynak. A rakott almát a sütőbe tesszük, hogy a sajttal összeolvadjon.
3. Amíg sül, az olajon megfuttatjuk a paradicsomokat, rászórjuk a petrezselymet, sózzuk, borsozzuk. Pár perc alatt összeforgatjuk, majd a forró sajtos rakott alma mellé tálaljuk.

Megjegyzés


Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss