Előkészítés:
Az almát megmossuk, magházát kiszúrjuk, húsát három, vagy hat karikára vágjuk. A hagymaszálakat megtisztítjuk, megmossuk, az almához mérten négy, vagy nyolc darabra vágjuk. A paradicsomokat mérettől függően elfelezzük, vagy negyedeljük.
Elkészítés:
1. Szárazon felforrósítunk egy bevonatos serpenyőt, elősütjük benne az almakarikák mindkét oldalát. Kivesszük, és elősütjük a hagymákat is.
2. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Sütőlemezre teszünk egy szelet almát, rá két szál hagymát és egy vékony szeletke sajtot, majd ismét alma, hagyma, sajt jön, és a tetejét almával lezárjuk. Addig ismételjük ezt az összerakást, amíg az alapanyagok elfogynak. A rakott almát a sütőbe tesszük, hogy a sajttal összeolvadjon.
3. Amíg sül, az olajon megfuttatjuk a paradicsomokat, rászórjuk a petrezselymet, sózzuk, borsozzuk. Pár perc alatt összeforgatjuk, majd a forró sajtos rakott alma mellé tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre