Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hagymatorta

MME MME
1 4/5
75 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés:
A lisztet átszitáljuk, apróbb darabokban hozzáadjuk a vajat, a sajtot, a tojássárgáját, egy teáskanál sót, és gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. Fóliába csomagoljuk, és egy órára (akár egy éjszakára is) betesszük a hűtőbe.
Elkészítés:
A hagymát meghámozzuk, szeletekre, a szalonnát vékony csíkokra vágjuk. A szalonnát serpenyőben zsírjára pirítjuk, hozzáadjuk a hagymát, és üvegesre pároljuk. Hűlni hagyjuk. A petrezselymet leöblítjük, apróra vágjuk. Elkeverjük a tejföllel, a tojásokkal, és az ételízesítővel, szerecsendióval, borssal ízesítjük. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A tésztát kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy 28 cm átmérőjű kapcsos tortaformát vagy tűzálló tálat. Villával többször megszurkáljuk a tésztát, belesimítjuk a hagymás masszát, és ráöntjük a tejfölös keveréket. A sütő alsó rácsán kb. 35-40 percig sütjük.

Megjegyzés

1 adag: 4480 kJ/1070 kcal

- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss