Elkészítés: Megtisztítjuk hagymáinkat, vékonyan felkarikázzuk, és egy keverőtálba tesszük. Lesózzuk, és nyakon öntjük a citrom levével, laza csuklóval összekeverjük, lefedjük, és fél órát békén hagyjuk.
A salátát és a kínai kelt megmossuk, leszárítjuk. A kelt vékonyan felcsíkozzuk, a salátát falatnyi darabokra tépkedjük. Elővesszük gyönyörű üveg salátástálunkat, összekeverjük benne a kelt és a salátát, majd a tetejére szórjuk az előzőleg leszűrt hagymát. A páclevet ne öntsük el, hamarosan kelleni fog!
Elkészítjük az öntetet: a metélőhagymát finomra vágjuk, a petrezselymet is, de ebből hagyjunk meg pár levélkét a díszítéshez. A hagyma páclevéhez adjuk a kétféle ecetet (na ugye), bele a porcukor, bors, mustár és az olaj, valamint a petrezselyem. Szépen összedolgozzuk, bársonyosra-illatosra.
Tálaláskor a salátát leöntjük a páccal, meghintjük a metélővel és az okosan félretett petrezselyemlevélkékkel.
Adjuk kocsonyához, hideg sültekhez, hideg szárnyasmájhoz (pl. kacsamáj hidegen, saját zsírjában, puha kenyérrel és ezzel a jóképű salátával valami isteni, főleg ha egy kis vörös is kerül mellé...).