Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hagymát hagymával saláta

45 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg vegyes hagyma (póré, lila, sonka, főző, új)
  • 1 citrom
  • 1 kis fej saláta
  • pár levél kínaikel
  • őrölt feketebors
  • Az öntethez:
  • 1 kis csokor petrezselyemzöld
  • 1 kis csokor metélőhagyma
  • 2 evőkanál fehérborecet
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • 1 kiskanál porcukor
  • 1 kiskanál dijoni mustár
  • őrölt feketebors
  • 8 evőkanál tökmagolaj (ha nincs, megteszi az olíva is)

Elkészítés

Elkészítés: Megtisztítjuk hagymáinkat, vékonyan felkarikázzuk, és egy keverőtálba tesszük. Lesózzuk, és nyakon öntjük a citrom levével, laza csuklóval összekeverjük, lefedjük, és fél órát békén hagyjuk.

A salátát és a kínai kelt megmossuk, leszárítjuk. A kelt vékonyan felcsíkozzuk, a salátát falatnyi darabokra tépkedjük. Elővesszük gyönyörű üveg salátástálunkat, összekeverjük benne a kelt és a salátát, majd a tetejére szórjuk az előzőleg leszűrt hagymát. A páclevet ne öntsük el, hamarosan kelleni fog!

Elkészítjük az öntetet: a metélőhagymát finomra vágjuk, a petrezselymet is, de ebből hagyjunk meg pár levélkét a díszítéshez. A hagyma páclevéhez adjuk a kétféle ecetet (na ugye), bele a porcukor, bors, mustár és az olaj, valamint a petrezselyem. Szépen összedolgozzuk, bársonyosra-illatosra.

Tálaláskor a salátát leöntjük a páccal, meghintjük a metélővel és az okosan félretett petrezselyemlevélkékkel.

Adjuk kocsonyához, hideg sültekhez, hideg szárnyasmájhoz (pl. kacsamáj hidegen, saját zsírjában, puha kenyérrel és ezzel a jóképű salátával valami isteni, főleg ha egy kis vörös is kerül mellé...).

Ezek is érdekelhetnek

Friss