Elkészítés: A vöröshagymát legyaluljuk, a kendő közepébe tesszük. Marokra fogjuk és lehetőség szerint kertben jó erősen és sokszor odacsapkodjuk pl. egy fa derekához. Ha nincs kert, megteszi a fürdőkád belső fele is. Sajnos a verésért úgy áll bosszút a hagyma, hogy fröcsköl! Ezek után tálba tesszük a hagymát és mennyiségtől függően vízben feloldott cukor-ecet-sóval ízesitjük.
Személyes hozzáfűzés: Dédapám vizimolnár volt. Nagyon szerette a sülthalat, amihez ő készítette ezt a salátát. Őt sajnos nem ismerhettem, de salátája nagyon finom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre