Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hagymás tojás (Ájer lájber ciberesz)

45 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A tojásokat vízben keményre főzzük, majd megpucoljuk, lereszeljük. A hagymát kis kockákra vágva libazsíron puhára pároljuk. A kacsamájat külön serpenyőben olívaolajon megsütjük, rövid ideig, de alaposan, majd kis darabokra vágjuk.

A hagymát, a tojást és a májat összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, reszelünk bele szerecsendiót, és ha kell, lágyítjuk libazsírral. Kis gombócokat formázunk belőle.

A fenyőmagot olívaolajon megpirítjuk, a rukkolához keverjük, és sózzuk. A rukkolasalátán tálaljuk a gombócokat.

Megjegyzés

Hagyományos zsidó étel, fűszerezve a mai kor elvárásaival.
- rolexx

Ezek is érdekelhetnek