Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hagymás-tepertős pogácsa

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg finomliszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 dl tej
  • 1 tojás
  • 2,5 dl tejföl
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
  • A töltelékhez:
  • 20 dkg darált tepertő (tepertőkrém)
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál zsír
  • bors
  • A tetejére:
  • 1 tojás

Elkészítés

Elkészítés: A vöröshagymát apró kockára vágjuk, sózzuk, borsozzuk, a zsírban megpároljuk. Félretesszük hűlni, és hozzákeverjük a tepertőkrémet.

A lisztet összekeverjük a tejjel felfuttatott élesztővel, a tojással, a tejföllel, a zúzott fokhagymával, a sóval és a borssal. Az egészet összegyúrjuk közepesen keményre, és 30 percig pihentetjük.

A megkelt tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk téglalap alakúra, megkenjük a hagymás tepertővel, majd pihentetjük. Ismét kinyújtjuk és megkenjük olvasztott zsírral, majd hajtogatjuk (a sorrend mindig ugyanaz legyen), ezt háromszor tesszük, a hajtogatások között 20 percig pihentetjük a tésztát.

A harmadik pihentetés után a tésztát 3 cm vastagságúra nyújtjuk, tetejét bevagdossuk, kiszaggatjuk pogácsaszaggatóval. Tepsibe rakjuk, tetejét megkenjük tojással, és előmelegített sütőben megsütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss