Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hagymás-tejszínes csirke

MME MME
1 4.2/5
60 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A meghámozott burgonyát vastagabb, hosszúkás szeletekre vágod. Serpenyőben üvegesre sütöd, megsózod, és egy tepsire helyezed. Közben a vöröshagymát felaprítod, és olajon megpirítod. Egy nagyobb edénybe rakod a hagymát, és ráöntöd a főzőtejszínt. Ebből a mártásból rakj egy keveset a burgonyára. Előveszed a csirkét, és vékony, kb. fél tenyérnyi nagyságú szeletekre vágod. Azért ne legyen nagyobb, mert nehezebb szedni ha, elkészül. Megsózod a húst, és belemártogatod a tejszínes mártásba, majd szépen a burgonya tetejére rakod. A maradék mártást is öntsd rá egyenletesen. Rakd sütőbe, és süsd kb. 45 percig.

Jó étvágyat!

Megjegyzés

Ha valaki szereti az erőteljes hagymás ízt, rakhat bele többet is. Én kipróbáltam azt is, finom volt. - MME

Ezek is érdekelhetnek