Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hagymás-tejfölös lepény (kenyérlángos)

MME MME
65 perc
mester
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A tésztához a lisztet az élesztővel összemorzsoljuk, beletesszük a sót, a cukrot, az olajat, és langyos vízzel összedolgozzuk. 15 percet pihetetjük.
  2. A hagymát meghámozzuk, felszeleteljük, a sonkát vékony csíkokra vágjuk. A tejfölt elkeverjük sóval és a tojássárgával.
  3. A tésztát sütőpapíron kinyújtjuk, tepsire tesszük, megkenjük a tejföllel, majd frissen őrölt borssal, a hagymával és a sonkával megszórjuk.
  4. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 percig sütjük.

Megjegyzés

Dunszt Zsolt receptje, fotó: Győrfi Viktória, stylist: Matis Edit Dodi - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss