Hagymás tarja

Hozzávalók

  • 3 szelet tarja (csontos)
  • 1 fej vöröshagyma (nagy)
  • 3 szál újhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg császárszalonna
  • frissen őrölt tarkabors
  • snidling

Elkészítés

    1.

    A tarjaszeleteket az inas részeknél bevágjuk (így a sütésnél nem kunkorodik fel), kicsit megklopfoljuk, megsózzuk, megborsozzuk, majd egy felhevített serpenyőben (olyat válasszunk amit később a sütőbe is be tudunk tenni) némi zsiradékon (nem kell sok, mert a húsból is sül ki) mindkét oldalát aranybarnára sütjük.

    2.

    Ha a húsok elkészültek, hozzáadjuk az aprított császárszalonnát, megszórjuk a felkarikázott vöröshagymával, a szintén karikára vágott újhagymával, a szeletelt fokhagymával, ha van otthon snidling, azt is apríthatunk rá, majd lefedés nélkül, 180 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt készre sütjük. Mivel minden sütő más, néha nézzünk rá, nehogy megégjen a hagyma.

    3.

    Aprított petrezselyemzölddel megszórva, párolt rizzsel, burgonyapürével vagy sült krumplival kínáljuk.

    A videóreceptet itt találod >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

B. Erika 6 hónappal ezelőtt
Köszönöm, hogy feltöltötted ezt a remek receptet! Tegnap ebédre készült, nagyon finom lett és persze elfogyott.

Hasonló Receptek

Magazin