Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hagymás-szalonnás tepsis burgonya

60 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A burgonyát megmossuk, feltesszük héjában főni, de csak félig főzzük meg. Közben a szalonna bőrét levágjuk, a szalonnát felkockázzuk, majd serpenyőben jól lepirítjuk. Amíg a szalonna pirul, felszeleteljük a vöröshagymát. Mikor a szalonna megpirult, kiszedjük a zsírjából szűrőkanállal, és a szalonnazsírba beletesszük a hagymát. Ha kevés a zsír, pici olajat adhatunk hozzá. A hagymát lefedjük pár percre, amíg megpárolódik, majd ezt is lepirítjuk. A félig kész burgonyát hideg vízzel lehűtjük, meghámozzuk és karikára vágjuk.

Egy nagy tálba beleöntjük a tejfölt, beletörjük a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, majd ebbe belekeverjük a karikára vágott burgonyát, a szalonnát és a hagymát. Jól össze forgatjuk, a tetejét megszórjuk reszelt sajttal, majd pirosra sütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss