Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Hagymás sült karaj csilis sütőtökkrémmel

Hozzávalók

  • 1 ek olívaolaj
  • 60 dkg sertéskaraj
  • 10 dkg lila hagyma
  • 10 dkg vöröshagyma
  • 1 ág rozmaring
  • őrölt fekete bors
  • A sütőtökkrémhez:
  • 80 dkg sütőtök
  • 1 tk olívaolaj
  • 10 dkg vöröshagyma
  • őrölt fekete bors
  • 1/4 tk őrölt csili

Elkészítés

    1. Szilikonecset segítségével kikenünk egy serpenyőt az olívaolajjal, felhevítjük, és kevergetve fehéredésig sütjük benne a megtisztított, felcsíkozott sertéskarajt. Ezután beleforgatjuk a meghámozott, nagyobb cikkekre felvágott lila és vöröshagymát, majd kissé lepirítjuk. Hozzáöntünk egy kevés vizet, és puhára pároljuk a húst. Közben a rozmaring lecsipkedett, felaprított leveleivel, továbbá egy kevés sóval és borssal ízesítjük.
    2. A sütőtököt megtisztítjuk, a magjait eltávolítjuk, a húsát pedig felkockázzuk, és puhára pároljuk enyhén sós vízben. Azután leszűrjük.
    3. Lábasban felhevítjük az olívaolajat, és üvegesre pároljuk rajta a meghámozott, finomra vágott hagymát. Hozzákeverjük a tökkockákat, és egy kevés sóval, borssal, valamint az őrölt csilivel ízesítjük. Végül lehúzzuk a tűzről, és botmixerrel krémesre törjük. Ezzel tálaljuk a hagymás karajcsíkokat.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin