Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hagymás sajtpogácsák mártogatóssal

45 perc
egyszerű
megfizethető
2 adag
Hozzávalók
  • 30 dkg krumpli
  • 80 dkg cheddar sajt
  • 1 fej lilahagyma 
  • 1 db póréhagyma
  • 1 db paradicsom 
  • 6 dkg zsemlemorzsa
  • 1 db tojás 
  • 5 dkg majonéz 
  • 5 dkg mustár 
  • 2 dkg vaj
  • olívaolaj
  • bors

Elkészítés

  1. Megmossuk és megszárítjuk a zöldségeket. A krumplit, a lilahagymát, a paradicsomot cikkekre, a póréhagymát karikákra vágjuk, a sajtot lereszeljük, a tojásokat szétválasztjuk.
  2. Előmelegítjük a sütőt 220°C-ra, egy tepsibe sütőpapírt teszünk, rárakjuk a krumplikat, megsózzuk és megborsozzuk, majd meglocsoljuk olívaolajjal, majd a sütőbe helyezzük 15 percre.
  3. Egy serpenyőben közepes lángon felhevítjük a vajat, hozzáadjuk a póréhagymát és egy kevés vizet, majd 3-4 percig pároljuk. Ha kész, tegyük a mélyhűtőbe, hogy pár perc alatt kihűljön.
  4. Egy keverőtálban összekeverjük a majonézt, a mustár felét, egy evőkanálnyi olívaolajat, kis sót és borsot. Ha kész, a hűtőbe tesszük.
  5. Egy másik tálban egységes masszává keverjük a sajtot, a lehűlt póréhagymát, a tojássárgáját, a mustár és a zsemlemorzsa felét, majd sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint.
  6. A krumplit kivesszük a sütőből, mellé rakjuk a paradicsomot és a lilahagymát, és visszatesszük a sütőbe kb. 15-20 percre. Addig sütjük, amíg a krumpli barna és ropogós nem lesz.
  7. A maradék zsemlemorzsát egy tányérra szórjuk. Vizes kézzel a masszából pogácsákat formálunk, megkenjük a tojásfehérjével, majd beleforgatjuk a morzsába úgy, hogy az mindenhol betakarja a pogácsát.
  8. Egy serpenyőben olívolajat hevítünk, ha forró, beletesszük a pogácsákat, és közepes lángon, mindkét oldalát, kb. 5 percig sütjük, amíg barna és ropogós nem lesz.


    RENDELD HÁZHOZ AZ ELŐKÉSZÍTETT ALAPANYAGOKAT, ÉS FŐZZ AKÁR EGY SÉF! >>> 
     

    (A recept alapanyagai már nem biztos hogy rendelhetőek, az aktuális recepteket megtalálod a chefbag.hu  oldalon!)

Megjegyzés

Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat. - ChefbagMME

Ezek is érdekelhetnek