Hagymás sajtkrémleves

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 4 fej vöröshagyma
  • olívaolaj
  • 12 db kockasajt
  • 15 dkg reszelt edami sajt
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 nagy csipet kurkuma
  • 3 evőkanál liszt
  • A tálaláshoz:
  • pirítós kockák

Elkészítés

    Elkészítés: 1. A vöröshagymákat megtisztítuk, felkockázzuk, kevés olajon üvegesre pirítjuk, majd felöntjük kevés vízzel, beledobjuk a sajtokat, és az egészet lassú tűzön forrásig kevergetjük.

    2.) Hozzáadjuk a lisztet, megsózzuk, kurkumával ízesítjük, majd botturmix segítségével krémesre mixeljük. Ha sűrű, pici vizet adunk hozzá, ha híg, egy kis liszttel sűrítjük. Visszatesszük, hogy rottyanjon egyet, és máris tálaljuk. Pirítós kockákkal nagyon finom.

Megjegyzés



További receptek és fotók a Morzsáló blogban!

Morzsálós Mirza
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Herczegfalvi Edina 4 évvel ezelőtt
Kicsit soknak tűnik a kockasajt,de majd kikalkulálom :) Köszönöm :)

Hasonló Receptek

Magazin