Hagymás rostélyos boros-mustáros mártással

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 4 db rostélyos szelet, csont nélkül (kb. 20 dkg/szelet)
  • A páchoz:
  • olaj
  • mustár
  • őrölt feketebors
  • Valamint:
  • 1 dl száraz bor
  • 4 közepes fej vöröshagyma
  • liszt
  • kevés őrölt pirospaprika
  • 5 dkg vaj

Elkészítés

    Elkészítés: A kb. 1 cm vastag hússzeleteket kicsit kiklopfolom. Olaj, mustár, bors keverékkel bőven bekenem, dupla fóliába csomagolom, és a hűtőben érlelem legalább egy éjszakát (de jobb, ha 4-5 napig is érleljük).

    A hagymákat keresztben felkarikázom, karikáira szedegetem, és egy nylon zacskóban kevés pirospaprikával kevert liszttel összerázom. Bő forró olajban több adagban kisütöm, papírtörlőre szedem, enyhén sózom.

    Az olajból letöltök, annyit hagyok csak, amiben a húsok megsülnek.
    A pácolt húsokat sózom, esetleg még borsozom, és forró olajban mindkét oldalát kb. 5-5 perc alatt pirosra sütöm. Kb. fél dl vizet öntök alá, és saját levében lassan, puhulásig párolom, újra zsírjára sütöm.

    A puha húsokat félreteszem, a visszamaradt pecsenyeléhez öntöm a bort, jól kiforralom, átszűröm, majd vajjal, kevés mustárral, pici cukorral összeforralom a mártást.

    Tálalásnál a hússzeleteket meglocsolom a mártással és ráhalmozom a hagymakarikákat.

    Könnyed krumplipürét választottam köretnek.

Megjegyzés

Egy óra alatt kész lettem vele, mert 5 napig pácoltam.

Rozsnyai Gabriella
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin