Elkészítés: 1. Én a kenyérsütőgépben szoktam dagasztani és keleszteni, majd a sütőben megsütni. Először a hagymát megpucolom, apróra vágom és megpirítom.
2. A kenyérsütőgépbe a következő sorrendbe teszem az alapanyagokat: olaj, víz, só, cukor, fűszer, tejpor, liszt, a legtetejére pedig az élesztő. Nagyon fontos a sorrend, és hogy az élesztő csak a liszttel érintkezhet. A gépet a kelt tészta programra állítom. A kihűlt pirított hagymát is bele lehet már ilyenkor tenni, és a dagasztás vége felé szoktam, kb. 20 perccel a bekapcsolás után, így nem töri össze annyira.
3. Ha lejár a program, kiveszem a tésztát, átgyúrom szép kenyérformára, bevagdosom a tetejét, és mehet a sütőbe. Lehet tűzálló jénaiban, kenyérsütő formában vagy pataki tálban is sütni. Kelesztem még 30-40 percet, és előmelegített sütőben kb. 200 fokon szép barnára sütöm, kb. 45 perc. Sülés után egyből hideg vízzel meglocsolom, hogy ropogós legyen a héja, és egy rongyba betekerem, amíg kihűl.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre