Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hagymás paraszt tokány

30 perc
egyszerű
olcsó
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szalonnát vékony csíkokra szeljük, a hagymát megtisztítjuk, majd félkarikákra vágjuk. A kenyérszeleteknek a héját levágjuk, majd azt is felcsíkozzuk.
  2. Kevés zsíron enyhén megpirítotjuk a csíkokra vágott kenyeret, majd félretesszük. A tojásokat enyhén felverjük, kicsit megsózzuk, elkeverjük szárított, aprított snidlinggel, majd 1 cm vastag összehajtott lepényt sütünk belőle. Ezt is felcsíkozzuk.
  3. Ugyanabban a serpenyőben, üvegesre pirítjuk a szalonnacsíkokat, majd hozzáadjuk a hagymát is. Megsózzuk, és rövid ideig együtt sütjük. Egy löttyintés fehérbort hozzáöntünk, és amikor az alkohol elpárolgott belőle, a serpenyőbe kerül a felcsíkozott tojáslepény, majd a pirított kenyércsíkok is.
  4. Összeforgatjuk, megvárjuk, hogy a kenyér felszívja a kevés keletkezett szaftot, és tálalhatjuk. Meghintjük őrölt pirospaprikával, és 2 nagy kanál tejföllel elkeverve tálaljuk.

11 KAJA HÉTVÉGÉRE, HA MOST KIHAGYNÁD RÁNTOTT HÚST >>> 

HAGYOMÁNYOS ÉS HÁZIAS ÍZEK: A LEGJOBB MAGYAROS RECEPTEK EGY HELYEN >>> 

MINŐSÉGI SERTÉSHÚS >>> 

Megjegyzés

Nem ünnepi, de nagyon olcsó, és finom étel. - hajduistvan

Ezek is érdekelhetnek

Friss