Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Hagymás paraszt tokány

Hozzávalók

  • 1 db vöröshagyma (nagy)
  • 10 dkg szalonna
  • 2 db tojás
  • 0,5 dl fehérbor (száraz)
  • 2 szelet kenyér
  • 2 ek tejföl
  • kevés zsír (a kenyér pirításához)
  • csípős pirospaprika
  • petrezselyem (vagy más zöldfűszer)

Elkészítés

    1. A szalonnát vékony csíkokra szeljük, a hagymát megtisztítjuk, majd félkarikákra vágjuk. A kenyérszeleteknek a héját levágjuk, majd azt is felcsíkozzuk.
    2. Kevés zsíron enyhén megpirítotjuk a csíkokra vágott kenyeret, majd félretesszük. A tojásokat enyhén felverjük, kicsit megsózzuk, elkeverjük szárított, aprított snidlinggel, majd 1 cm vastag összehajtott lepényt sütünk belőle. Ezt is felcsíkozzuk.
    3. Ugyanabban a serpenyőben, üvegesre pirítjuk a szalonnacsíkokat, majd hozzáadjuk a hagymát is. Megsózzuk, és rövid ideig együtt sütjük. Egy löttyintés fehérbort hozzáöntünk, és amikor az alkohol elpárolgott belőle, a serpenyőbe kerül a felcsíkozott tojáslepény, majd a pirított kenyércsíkok is.
    4. Összeforgatjuk, megvárjuk, hogy a kenyér felszívja a kevés keletkezett szaftot, és tálalhatjuk. Meghintjük őrölt pirospaprikával, és 2 nagy kanál tejföllel elkeverve tálaljuk.

    11 KAJA HÉTVÉGÉRE, HA MOST KIHAGYNÁD RÁNTOTT HÚST >>> 

    HAGYOMÁNYOS ÉS HÁZIAS ÍZEK: A LEGJOBB MAGYAROS RECEPTEK EGY HELYEN >>> 

    MINŐSÉGI SERTÉSHÚS >>> 

Megjegyzés

Nem ünnepi, de nagyon olcsó, és finom étel.

hajduistvan
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin