Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lilahagymás paradicsomsaláta

15 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paradicsomokat felkarikázzuk. A lilahagymát megpucoljuk, félkarikákra vágjuk. Rétegezve abba a tálba rakosgatjuk, amelyben a salátát tálaljuk: egy sor lilahagymára kerül egy sor paradicsom, amíg el nem fogynak.
  2. Közben rétegenként sózzuk, borsozzuk, és kb. 15 perces pihentetés után ráöntjük az elkészített salátaöntetet (az ecetet elkeverjük a cukorral és a vízzel).
  3. Meglocsoljuk a salátát az olívaolajjal, megszórjuk bazsalikomlevéllel és az olajbogyóval, majd óvatosan összekeverjük. Fogyasztás előtt a hűtőben legalább 1 órát érleljük.


Ezek is érdekelhetnek

Friss