Keress receptre vagy hozzávalóra

Hagymás-majoránnás csirkemáj

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 60 dkg csirkemáj szív nélkül
  • 4-5 közepes fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db fehér húsú paprika
  • 20 dkg sertészsír
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 2 dl tej
  • őrölt vegyes bors
  • majoránna

Elkészítés

    Elkészítés: A csirkemájat alaposan átmosom, ha szívvel kaptam, azt eltávolítom róla, Zsebibabának - a kutyámnak - a szívből ételízesítővel isteni ebédet rottyantok, ameddig a többi hozzávalót előkészítem, a májat beáztatom a tejbe. A hagymákat megtisztítom, félbe, majd félfőre vágom, a fokhagymagerezdeket átnyomom a fokhagymaprésen, a paprikát kicsumázom, hosszában félbe, majd vékony szeletekre vágom.

    Egy teflon serpenyőben felhevítem a zsírt, amikor kellően forró, rádobom a szálaira szedett hagymát, alaposan sózom (több sót mai ételemnél nem fogok használni a máj miatt), hozzáadom az áttört fokhagymát, zsírjára pirítom. Beleadom a paprikát, felöntöm a borral, fűszerezem a borssal, összepárolom.

    Amikor szaftja sűrűsödik, beleadom a májat, azt meghintem bőven majoránnával, ahogy barnul, átfordítom, ezt a felét is megszórom majoránnával, ha kóstoláskor úgy gondolom, még borsozom, átsütöm, de figyelek arra, hogy a máj belseje rózsaszínű maradjon.

    Eredményként vajpuha májat, kellemes, ízes hagymás zsírt kell kapjak. Friss kenyérrel, esetleg némi savanyúsággal tálalom, ha marad belőle, hidegen is roppant finom!

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin